Även hunden kan gå på låda

Ja, så lyder överskriften på en insändare i dagens Expressen. Kan någon förklara för mig vad insändaren menar med den?

ÄVEN HUNDEN KAN GÅ PÅ LÅDA

"Tänk om alla fick veta att hundar kan gå på låda precis som alla katter. Då skulle säkert flera skaffa sig hund och rasta den i hundsele när de har tid.
Ge hunden, eller katten endast beröm och aga dem aldrig. Då är det lättare att få dem rumsrena och harmoniska - utan folkilsket och/eller nervöst beteende. Lär inte om hunden igen till att bara rastas utomhus för då kan den bli psykiskt störd."     
Undertecknad med  "Djurvän"

Är det bara jag som inte förstår???

/Ulrika

Vovve

Vill bara tipsa om den braiga sidan vovve.net   Kolla in den om ni inte redan gjort det! Den kan ju inte vara dålig med tanke på namnet...   ;-)

/Ulrika

Nasaleze (allergispray)

Hittade en reklamsida på allergimedlet Nasaleze. Det var det jag pratade om med Pernilla och hennes kille om på grillkvällen hos Eva. Skriver ner texten här så alla kan läsa om det!

NASALEZE HJÄLPER SNABBT OCH EFFEKTIVT. UTAN RISK FÖR BIVERKNINGAR.

"Nasaleze är ett 100% naturligt, enkelt och säkert behnadlingsalternativ vid allergi och hösnuva. Detta stöds av sex kliniska studier på drygt 400 personer, däribland 100 barn med en genomsnittsålder på 8 år. Studierna visar att effekten kommer snabbt, oftast inom några minuter och förstärks ju längre man använder Nasaleze.

Nasaleze består av ett naturligt, finkornigt cellulosapulver som enkelt "puffas" upp i näsan. När pulvret kommer i kontakt med fuktigheten i näsan, bildas en tunn, fin gel som förstärker näsans naturliga slembarriär. På så sätt skapas ett naturligt filter som faktiskt inte märks, förutom en behaglig doft av mint - det bara fungerar.
Det naturliga filtret, som inte tas upp av kroppen, hindrar pollen och andra allergener från att utlösa en allergisk reaktion. Besvären i näsa och ögon lindras eller uteblir helt.

Som regel räcker det att "puffa" morgon och kväll. Men om du utsätts för mycket allergener är det en fördel att använda den oftare.

Eftersom Nasaleze inte tas upp av kroppen, går det braatt vid behov kombinera Nasaleze med andra allergimediciner, t e x antihistaminer. Du kan alltså välja att använda Nasaleze ensamt eller så kan du kombinera den med andra läkemedel. Oavsett hur du väljer att använda Nasaleze, kommer du att uppleva att Nasaleze minskar dina besvär och höjer din livskvalitet. Utan att du riskerar några biverkningar. Skönt, eller hur?"

NASALEZE SÄLJS AV UTBILDAD PERSONAL I LANDETS HÄLSOBUTIKER.
Är du av någon anledning inte nöjd med Nasaleze, så får du pengarna tillbaka. Ring GreenMedicine konsumentkontakt 040 - 22 29 50. Nasaleze är ett medicintekniskt hjälpmedel nr ca007190


Har ett par kompisar som använder detta och de tycker att det funkar skitbra! Dock har de märkt av näsblod vid vissa tillfällen. Vet ej vad det beror på, men kan vara att näsan redan blivit "förstörd" av annan nässpray som hon tagit tidigare. Hon nämnde att  hon fått näsblod av kortisonnässprayen från apoteket.

Men kan ju vara värt att testa! Nej, nu ska jag sätta lite fart. Lady och jag ska cykla till Marieberg och hälsa på hundkompis.
/Ulrika 

Bebbar

 Var ju hos Gun-Britt och tittade på Smulans valpar i går innan vi åkte till Bishop. Sååå sööta! Här är en bild på min lilla "favvokille". Titta och njuuuut!

/Ulrika

Svenska hundar blir allt äldre

Hittade en hundartikel i gårdagens nummer av Länsposten. Tänkte skriva ner det här. Men det som står visste vi väl redan???  ;-)

SVENSKA HUNDAR BLIR ALLT ÄLDRE

"På mindre än ett decennium har antalet hundar som blir 10 år eller äldre ökat från 64 procent till 68 procent. Det visar Agrias skadestatistik som har den mest heltäckande informationen i landet om svenska hundars liv och hälsa.
- Att hundarna tas till veterinären oftare och veterinärvårdens dramatiska utveckling de senaste åren kan vara en förklaring till att ökningen är så tydlig trots det korta tidsintervallet, säger Brenda Bonnett, Agrias specialist inom hundstatistik och adjungerad professor från University of Guelph i Kanada.

Men det skiljer mycket mellan olika raser. De stora hundraserna som irländsk varghund, grand danois och berner sennen har lägst medellivslängd. Av dem blev mellan 12 och 31 procent 10 år eller äldre.
För många raser, bland annat golden retriever, bichon frisé, norrbottenspets, dvärgschnauzer och rhodesian ridgeback, är chanserna att de överlevde sin 10- årsdag över 80 procent.
Den vanligaste kända dödsorsaken för hundar är trafikolyckor, knappt 1500 hundar dör i trafiken varje år. Andra vanliga dödsorsaker är cancer, epilepsi och diabetes.
Jämförelsen är gjord på 200 000 hundar mellan åren 1995-1998 samt 1999-2002. Agria hoppas kunna presentera en uppfölning för att se hur den fortsatta utvecklingen ser ut.

-Att förstå skillnaderna mellan raserna är viktigt till exempel om hunden behöver avancerad veterinärvård som är påfrestande för hunden. Möjligheternatill ett långt lyckligt liv efter behandlingen är betydligt lägre för en irländsk varghund på åtta år jämfört med en jämnårig norrbottenspets, menar Brenda Bonnett.
Sammanställningen och analysen av hundhälsan hos de vanligaste hundraserna är framtagen i samarbete med Svenska Kennelklubben, Svenska Lantbruksuniversitetet  och University of Guelph i Kanada.
Informationen ger svenska rasklubbar en fullständig bild av rasens hälsa och därmed en möjlighet att ta fasta på det i rasens avelsstrategier." 


/Ulrika
 

Reportage

Tisdag den 30/6 kl.17.30 kommer någon från tidningen Örebroar´n och gör reportage om vår hundklubb. Missa INTE det! Vi träffas som vanligt i Varbergaparken.

Premiär!

Hallooj!

Nu är vi här! På nätet. Dock ingen hemsida men ändå så nära man kan komma. En gratissida med info om hundklubben Vovve.
Sitter i sonens rum vid datorn med två yorktjejer som busar i hans säng. Tur att han inte är hemma. ¨Ha, ha!

Var på Bishop Arms  tidigare i kväll med Lena (Molles matte) och Gun-Britt (matte till Lufsen och Smulan).  Jag tog sällskap med G-B hem, men när vi skildes åt svängde jag till höger på Lövstagatan och hälsade på de som äger Nobel nuförtiden. De hade pizzerian här i Oxhagen förut.
Jag blev kvar där ett tag och kom hem för en stund sedan. Medan vi satt där fick vi höra att Michael Jackson har dött. Vilken sjuk känsla!
Hallå liksom! Han var ju typ en ikon på 80- talet när en annan var tonåring ju!!!! Och bara 12 år äldre än mig. Eller kanske 13...
 Han kan ju inte vara död. Det måste vara ett skämt!!! Å andra sidan är det väl inte så konstigt om han är död. Han använde sig  väl av konstiga grejer ´för att verka ung. Och hur bra gick det???

Nä, tjing i sommarnatten!!!
/Ulrika


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0