vovve


OBS! Ingen hundkurs!

Eftersom för få anmälde sig till höstens hundkurs blir det ingen nu utan vi provar igen till våren. Håll ögon och öron öppna. Och framförallt, håll koll på Vovves blogg!

/Ulrika

Aktivitetspromenaden

Ja, i går var det dags för höstens andra aktivitetspromenad med instruktör. Den här gången var även Linn från Hundstyrkan med, inte bara Petra.
Det var många hundar med, 22 stycken. Jättekul! Och ännu fler "nykomlingar" än sist. Raserna var många; labrador, dvärgschnauzer, mellanschnauzer, yorkshireterrier, flera jack russells, ja listan kan göras lång.
Den här gången gick vi en ny väg fram till dammen och ett tag trodde jag nästan att Petra och sista klungan hade gått vilse. Men nej då, ingen fara!
Två övningar under promenadens gång och så avslutade vi i Varbergaparken med lite avkoppling och massage. Måste ha varit en syn att se 22 hundar ligga och njuta i gräset samtidigt!

Det var sista gången för i år som vi gick vår söndagspromenad på sommartiden 17.30. Nästa söndag börjar vintertiden. Den är tidigare satt till klockan 14.00 men jag har fått höra att fler vill gå klockan 16.00 istället.
Håll koll på sidan under veckan så vet ni vilken tid det blir!

En trevlig dag i solen önskar jag er.
/Ulrika 

Snabbfakta om "Tollare"; Nova Scotia Duck Tolling Retriever

   6 BRA SAKER ATT VETA OM RASEN:

1. Tollaren mår bäst av ett medvetet hundägande. Den behöver klara regler och ett nära förhållande till sin flockledare.
2. Självförtroendet och egensinnigheten hänger ihop med arbetskapaciteten. Om inte ägaren sätter gränser tidigt, milt men bestämt, knallar en liten tollarvalp helt på egen hand rakt ut i världen med svansen i vädret.
3. En harmonisk tollare kan infria alla förväntningar som man kan ställa på en mysig och följsam familjehund.
4. Satsa på både fysisk och menatl stimulans. Tollaren vill jobba med kroppen men också med huvudet.
5. Tollaren behåller leklusten och livsglädjen långt upp i åren.
6. Många tollare lyckas bra på lydnandsprov, ända upp till championtitlar. I räddningsarbete, bevakning, spår och sök hittar vi också tollare. Även i agility passar en orädd, snabb och smidig tollare perfekt.

SE FÖRBI DET SÖTA

Det är lätt att bli förälskad i en hunds utseende och utsrålning. Glöm dock inte att se förbi tollarens gullighet. Se istället hunden som måste få jobba ordentligt, som är född till att arbeta både självständigt och ihop med dig. Ser du den hunden, indianernas och tjuvjägarnas oumbärliga arbetskamrat, då kommer ni att få ett bra liv tillsammans.

PASSAR DIG SOM:
#Vill hänge dig åt ett aktivt hundliv.
#Är intresserad av jaktträning.
#Har tid och lust att fostra hunden väl.

PASSAR INTE DIG SOM:
#Enbart söker någon att dela soffa med.
#Inte orkar sätta upp tydliga regler.
#Tycker att utställningar är aktivering nog.

Mer, och grundligare info, hittar du på rasklubbens hemsida; www.tollarklubben.org
Kontaktpersonen för avelsrådet är Yvonne Altemark, 031- 56 20 10. Valpförmedlingen når du genom Therese Ludvigsson, 042- 24 14 18


Infot om "Tollare" är taget ur tidningen "Härliga Hund" nr 7 2009 och bilden på tollarvalpen är hämtad från en annons på Blocket.

Intresserad av hundkurs?

I så fall är det bara att anmäla sig till en en allmänlydnadskurs som startar den 1/10. Petra från Hundstyrkan kommer att hålla i kursen och priset ligger på 650 kr. Minst 6 anmälda för att kursen ska bli av och den kommer hållas under 6 veckor.
Anmälan kan göras under kommentarfältet här på sidan eller också går det att ringa mig på mobilnummer 070-407 46 91.

M.v.h. Ulrika
ps. Anmäl dig senast den 28/9

Fototävling!

Japp! Gå in på vovve.net och medverka i deras fototävling. Fina priser utlovas!

Invigning av naturreservatet i Varbergaskogen

Ja, i dag är det dags. Varbergaskogen blir naturreservat och dagens jippon (det ska b l a bli fårvallning)håller på mellan 11-15. Själva klippandet av bandet görs av Fredrik Persson kl.11.30 vid stora stenen längs cykelbanan mellan Björkhaga och Varberga/Oxhagen. Alltså på samma sida som Varberga ligger. Är ni med?

Men nu när skogen blir naturreservat är det också slut på att ha lösa hundar i skogen. Så vart ska vi då ha våra hundar lösa, vi som kan? Ja, det blir en ännu större anledning till att få hit en inhägnad hundlekplats på väster. Eller vad säger ni?

/Ulrika, Pirre, Cissi och Lady. Heidi är på landet för tillfället, men hon hälsar också!


RSS 2.0